Kies de juiste zonnepanelen

zonnepanelen

Kies de juiste zonnepanelen

Als je onderzoek uitvoert naar zonnepanelen voor particulier gebruik stuit je wellicht op tegenstrijdige informatie. Een deel van de verwarring ontstaat door verschillende types zonnepanelen door elkaar te halen. Er zijn namelijk drie types zonnepanelenmet ieder hun eigen kenmerken. Laten we deze drie zonnepanelen eens op een rijtje zetten:

Zonnepanelen van Monokristallijn

Deze zonnepanelen bestaan uit één kristal. De kleur van dit type zonnepanelen is egaal zwart, de elektronen zijn geordend wat te zien is aan het oppervlak van dit type zonnepanelen. Wat betreft rendement scoren Monokristallijn zonnepanelen het beste. Het zijn tevens de duurste zonnepanelen in aanschaf. Wanneer je het hoogste rendement wilt behalen zijn Monokristallijn zonnepanelen de beste keuze.

Zonnepanelen van Polykristallijn

De kristallen in Polykristallijn zonnepanelen zijn grover in structuur. Je ziet daardoor een soort gebroken scherven structuur aan de oppervlakte. De kleur heeft een blauw / paarse tint. De prijs / kwaliteitsverhouding is zeer goed, hoewel de opbrengst per paneel lager ligt zijn de kosten ook lager. Met name voor grotere oppervlaktes zijn Polykristallijn zonnepanelen een goede keuze.

Zonnepanelen Amorf

Een groot verschil en mogelijk voordeel van Amorf zonnepanelen is de buigzame eigenschap van dit type zonnepanelen. Dat komt omdat ze geen kristallen bevatten maar Amorf silicium. Het nadeel is de relatief lage opbrengst van Amorf zonnepanelen. Wanneer het budget echt ontoereikend is kun je Amorf zonnepanelen overwegen, in praktijk is dit de minst voordelige keuze op termijn.

Zonnepanelen hebben een gemiddelde levensduur van 25 jaar of zelfs langer. Laat je vooraf goed inlichten over de mogelijkheden alvorens een keuze te maken.

Copyright © 2016-2017 Elansolar. Alle Rechten Voorbehouden